Zwembad Erica is deelnemer

‘Doe Mee Webshop’ gemeente Emmen

Dit is een regeling voor ouders (die wonen in de gemeente Emmen) van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die minimaal één jaar leven met een laag inkomen. Zij kunnen in deze webshop producten bestellen voor hun schoolgaande kinderen. Om gebruik te kunnen maken van de webshop, moet de participatieregeling schoolgaande kinderen worden aangevraagd. De precieze voorwaarden en het aanvraagformulier staan op doemee in emmen. Voor zwembad Erica kunnen er in die webshop, indien u ervoor in aanmerking komt, onder andere gezins- en persoonlijke abonnementen aangevraagd worden en ook het deelnemen aan de zwemlessen A, B of C. Hieronder volgt de informatie van de gemeentelijke website:

Webshop minimaregeling kinderen online

Ouders met een laag inkomen kunnen hier producten bestellen voor hun schoolgaande kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Hierbij kunt u denken aan sport- of muzieklessen, schoolkosten, een abonnement op Dierenpark Emmen of een bezoek aan het theater. Wel moeten ze eerst een aanvraag hiervoor indienen. De webshop is te benaderen via doemee in emmen

Aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van de webshop, moet de ‘Doe mee’ in Emmen schoolgaande kinderen worden aangevraagd. Dit is een regeling voor ouders van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die minimaal één jaar leven met een inkomen rond het minimum. De precieze voorwaarden en het aanvraagformulier staan op doemee in emmen

1 Hoe werkt het?

Woont u in gemeente Emmen en heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een budget om te besteden in de Doe mee webshop van de gemeente. In de webshop kunt u uit verschillende producten. De producten zijn gericht op meedoen in de maatschappij.

2 Uw budget besteden

In de webshop kunt u gedurende het jaar een budget besteden aan producten naar eigen keuze. Dat kan in één keer of in gedeelten; aankopen worden in mindering gebracht op uw tegoed in de webshop. Het budget bedraagt € 128,75 voor volwassenen € 283,25 voor kinderen op de basisschool € 412,- voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar. Voor de kinderen (van 4 tot 18 jaar oud) wordt het budget toegekend aan de ouders. Budget dat op 31 december niet besteed is, komt te vervallen.

3 Hoe kan ik meedoen?

Heeft u een toekenning van de gemeente ontvangen? Dan kunt u inloggen met uw DigiD. Maakt u nog geen gebruik van de Doe mee webshop van de gemeente Emmen? Dan kunt u een aanvraag doen via Berekenuwrechtplus. U kunt een aanvraag doen tot en met 30 november. Wordt uw aanvraag toegekend? Dan ontvangt u van ons een brief. Heeft u langer dan één jaar een bijstandsuitkering? Dan wordt het budget automatisch toegekend aan de start van het nieuwe jaar.

4 Vragen?

Heeft u vragen? Kijk dan bij de Veel gestelde vragen. Komt u er ook dan niet u uit? Neem dan contact op met de gemeente Emmen. Kunt u gemeente Emmen bereiken op werkdagen tel: 14 0591 van 8.00 – 17.00 uur.